26 Ocak 2008 Cumartesi

Eylül bir yaşında


Bir arkadaşımızın tatlı kızı için Minnie ve Mickie'li 'bir' pastası..:))Sade pandispanya, sade krema ve krokanlı..:))
Pastanın şekline karar verirken sevgili Hanimiş-Işılın yaptığı pastasından esinlendik burdan kendisine de teşekkürler..:))
Minik Eylüle de tekrar mutlu yıllar dilerim..:))

21 Ocak 2008 Pazartesi

15 Ocak 2008 Salı

Tek Kişilik Kek

Kızımın rahatsızlığı nedeniyle fırsat bulup tarifi ekleyememiştim. Nemli ve lezzetli bir kek oldu tabii iki kat arasında bol çikolatalı krema olsaydı hayır demezdim ama bir daha ki sefere bol çikolatalı krema kullanmaya kararlıyım...:))


Gelelim tarifimize:




  • 3 yumurta

  • 1 1/2 su bardağı şeker

  • 3 çorba kaşığı çilek reçeli

  • 2 çorba kaşığı(tepeleme)kakao

  • 1/2 su bardağı süt

  • 1/2 su bardağı sıvı yağı

  • 2 su bardağı un

  • 1 kabartıcı


Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz ardından reçeli ekleyip tekrar çırpıyoruz.Sıvı yağı ve sütümüzü ilave edip biraz daha karışmasını sağlıyoruz.Un, kakao ve kabartıcıyı eleyip karışımımıza ilave ediyoruz.



Önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımızda 40-45 dk. pişiriyoruz. Ben 20x30 a dikdörtgen kalıp kullandım. Pişip soğuduktan sonra yuvarlak tek kişilik kalıbımla kestim ve iki parçayı üst üstte koydum( arzu ederseniz daha küçük kalıp kullanabilirsiniz) , dediğim gibi arasına çikolatalı krema da çok yakışır. Üzerini de şeker hamurundan yaptığım nilüfer çiçeğiyle süsledim. Kek oldukça nemli ve lezzetliydi o yüzdne kremaya gerek duymamıştım ama yoğun bir tat için kullanılabilir...:)



Dikdörtgen kalıptan yuvarlaklar çıkarınca geriye artan kek parçaçıklarım oldu ve hiç bir şey ziyan edilmez lafından yola çıkarak hemen aşağıdaki trufları yaptım.


Tahinli pekmezli Truflar


kek parçacıklarının içine tahinli pekmez koydum ve hamur haline getirdim, yuvarlaklar yaparak bademli çikolatayı erittim ve çay kaşığı yardımıyla üzerleirne sürdüm en üste de hindistan cevizi serptim. Buzdoabından biraz bekledikten sonra yemeye hazırdılar..:))

Afiyet olsun..:))


13 Ocak 2008 Pazar

Yufkalı Elma Kaseleri








Yufkalı Elma Kaseleri yapılan böreğin ardından yufka artınca ortaya çıktı..:))Çıtır ve tatlı sevenler için ...:))Tarif dört kişiliktir.

Gerekli malzemeler:

  • 1 adet yufka

  • 1 adet elma

  • toz şeker

  • 1 tatlı kaşığı tarçın

  • Krem şanti

Üzerine sürmek için:

1 çorba kaşığı yağı+3 çorba kaşığı süt+1 küçük boy yumurta=karıştırılıp fırına vermeden önce üzerlerine sürülüp toz şeker serpilir


Elmayı soyup tavanın içine koyduktan sonra tarçın ve 4 kaşık toz şekeri birlikte pişiriyoruz. Yufkamızı sigara böreği saracak şekilde sekiz parçaya bölüp iki parça üstüste gelecek şekilde koymadan önce yufkaların arasına toz şeker serpiyoruz.Elmalı karışımıızdan da bir miktar koyup kenarları kıvırmadan sigara böreği şeklinde sarmaya başlıyoruz, yufkanın sonuna gelmeden iki ucu birleştirip ince ucu içine atıp kase oluşturuyoruz. Tüm parçalarımızı bu şekilde birleştirip tepsiye dizip önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra içlerine hazır krem şantimizi sıkıp elma karışımından bir parça koyuyoruz. Servise hazır..:))Afiyet olsun



6 Ocak 2008 Pazar

Yılbaşı sonrası

WİNNİE VE ARKADAŞLARI




Yeni yılın ilk yazısını yazmak bir türlü nasip olmadı. Hemen yılbaşı ertesi küçük bir rahatsızlık geçirmem ardından iş yerindeki yoğunluk derken blogumu ihmal ettim. Fırsat bu fırsat dedim ve olan bitenleri paylaşmaya geldim..:))

Öncelikle mesaj bırakan ve bırakamayan, ziyaret eden tüm arkadaşlara çok teşekkürler. Yeni bir yıla başladık umarım hepimiz için güzel bir yıl olur..:))

Yılbaşı kurabiyelerimden başlamak istiyorum çünkü onların tarifini de ekleyememiştim.Kızağı yapıp hemen yılbaşı gecesi arkadaşlarımız ve onların çocuklarıyla tüketmiştik, en eğlenceli kısmı parçalayıpda hem kurabiye kızağı hemde içindeki şekerleri ve çikolataları yemekti..:)),Noel baba kurabiyeleri de arkalarına birer çam ağcı kurabiyesi de koyarak paketlendi ve iş yerindeki arkadaşlara gitti..:))



Tarifimize gelince:

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 çorba kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1/2 bardak sıvı yağı
  • aldığı kadar un
Tüm malzemeler yoğurulur. Yumuşak bir hamur elde edilir istediğimiz kurabiye kalıplarıyla kesip önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dk. arası pişirilir.



Noel baba kızağını ben ölçüsüz yaptım ama şunu öğrendimki şablonlu çalışmak lazım..:))Kızağın parçalarını birbirine benmari usulü erittiğim çikolatayla tutturdum, sonrada aldığım şekerlemeleri içine doldurdum.





Aslında yılbaşı üzeri birde pasta yapmıştım o da paylaşamadıklarım arasında

İçi krokan ve çikolatalı pasta düşünceli bir eşin nişan yıl dönümü için istediği sade bir pastaydı(içinizden dilediğiniz gibi 'ne kocalar var' demek serbest...:))





Unutmadan yukarıdaki 'Winnie ve arkadaşları' pastası da Sevgili arkadaşım Nefise'nin biricik Defnesi'ne..:))Bende doğum gününü kutluyorum nice yıllar diliyorum...:)))