29 Ağustos 2008 Cuma

Tatil bittii...

Oldukça uzun bir aradan sonra yine pc'nin karşısına oturabildim. Oturmasına oturdum ama hem bir an önce yeni bir şeyler ekleme isteyi var hem de isteksizlik...ne olduğunu çözemedim ama bir yerlerden başlamak gerekir diye düşünüyorum zira ben Miyosayı görmekten sıkıldım eminim sizlerde öyle..:))


Yaz tatilinden sonra tekrar yoğun iş temposuna dönmek ve adapte olmak oldukça zor ama zaman her şeyin ilacı , çark dönmeye başladı bile. Yazı genelde pasif geçirdim ama son günlerde biraz hareketlendim ve bunları sizinle paylaşmak istedim.


Yukarıdaki maket sıcak ve sıkıntılı bir günde birden pasta yapma isteyiyle ortaya çıktı.

Yakın bir arkadaşımın yeni doğan oğlu için kurabiyeler, kalıplarımı pasta malzemelerinden aldığımdan beri ilk defa deneme şansım oldu.

Tabiki sadece bu kadar değil ama benden şimdilik bu kadar.
ŞEFTALİLİ KEK

Şeftali mevsimi artık bitmek üzere ama geçen yaptığım oldukça pratik şeftalili keki sizinle paylaşmak istedim:
Gerekli Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • şeftali aroması(vanilya da olabilir)
  • 1 kabartma tozu

Üst kısım için:

  • arzu edildiği kadar şeftali
  • 3 çorba kaşığı(silme) toz şeker
  • 2 çorba kaşığı(silme)tarçın
  • 2 tepeleme çorba kaşığı tereyağı(margarin)

Arzu edildiği kadar şeftali çünkü üst tabakanın bol şeftalili olmasını istiyorsanız şeftaliyi ona göre kullanmanız gerekir.Kullandığım tepsi 20x30 boyutlarında kare tepsi. Tepsinin dibini 2 kaşık tereyağı ile eritmeden bolca yağlıyoruz, şeftalileri dilim dilim kesip tepsinin dibini kaplıyoruz, bu kaplama kalın kat şeklinde de olabilir ince tek kat şeklinde ama benim önerim kalın olması daha lezzetli oluyor. Ardından toz şeker ve tarçın şeftalilerin üzerine serpiliyor.

3yumurta ve 2 bardak şeker çırpılıp içine süt ve yağı katılıyor ardından da un ve kabartıcı (aroma yada vanilyayı unutmayın , eğer toz ise kuru malzemelerle eğer kullanacağınız aroma sıvı ise ıslak malzemelerle karışıtırılır). Elde edilen kek karışımı şeker ve tarçın eklenen şeftalilerin üzerine dökülür. Önceden 180 derece ısıtılan fırında 45 dk. pişirilir. Alt üst edilip soğutulur. Böylece şeftalilerimiz kekin üzerinde kalır.Üzerine pudra şekeri serpilip servis edilir.

Ben kekimi komşularımla paylaştım ve tam not aldım umarım sizde beğenirsiniz.

Afiyet olsun....