- 4-5 adet portakalın kabuğu(daha az da olabilir ama ben 5 adet kullandım)
- toz şeker
- su
Portakal kabuklarımızı yıkayıp tencerede kaynatıyoruz, su bir iki dakika kaynadıktan sonra kaynayan suyu boşaltıp tekrar yeni su koyup bir kez daha kaynatıyoruz, bu işlem 3 defa tekrarlanıyor. Daha sonra portakal kabuklarımıza istediğimiz şekilleri veriyoruz ki bu genelde uzun çubuklar şeklinde oluyor..:) su bardağı ile kabukları ölçüp tekrar tencereye boşaltıyoruz benim üç bardak portakalım olmuştu dolayısıyla üç bardak şeker ilave ettim, ardından 1,5 bardak sıcak su. Portakallar pişip şurup koyulaşıncaya kadar pişiriyorsunuz , şurubun içinden çıkarıp ılındıktan sonra hatta soğumak üzereyken toz şekere bulayıp fırın telinin üzerine dizip kurutuyorsunuz. Genelde biraz aceleciyimdir ve maalesef bunun ceremesini de çekerim tıpkı bu şekerlemelerde olduğu gibi soğumalarını pek bekleyemediğim için toz şekere buladıktan sonra şekerim biraz eridi siz siz olun acele etmeyin..:)))
Eğer kızımdan fırsat bulurda..:))) birazını ayırabilirsem önümüzdeki günlerde hemen kullanmayı düşünüyorum.
Tabii bir de portakal kabuğu krokanımız var ..:))ama açıkçası pek tutmadım o yüzden burda paylaşmıyorum şimdilik..:))Kuruyemişin krokanı olurda meyvenin olmazmı deyip işe koyuldum ve yaptım fena da olmadı ama daha üzerinde çalışıması gerekiyor..:))
5 yorum:
ne kadar güze bir fikir harika görünüyor.ellerine saglık canım sevgiler
Canımın içi Ulviyem,
nefis olmuş portakal şekerlemeleri. Bende de bir bitmişlik var anlatamam...
Ben de senin gibi taaruza geçtim. kendime gelmeye çalışıyorum :)))
Bu portakal şekerlemelerinden yapmak istiyorum. Bakalım becerebilecekmiyim.
öpüyorum ulviyeciğim.
www.misssgibi.com
Çok farklı ve nefis bir tarif ellerine sağlık...
selam..Çok güzeller..hemen denemeli:))Elinize sağlık..
Bende yapmıştım portakal şekerlemelerinden. Pastalarda kurabiye ve keklerde çok işe yarıyorlar...
Herşey çok güzel ellerinize sağlık sıcacık sevgiler...
Yorum Gönder