12 Eylül 2007 Çarşamba

Sevgiliye Pasta & Kurabiye tarifi

Bu iki sevgilinin pastası..:))Pastanın üzerindeki ıpot gerçek çünkü kız arkadaşa hediye edilecekmiş..:)Allah mutluluklarını bozmasın..:))



Pastanın içinde kakaolu pandispanya ,karamelli crem ole & bitter çikolatalı krema kullandım. (aldığım duyumlara göre beğenilmiş..:)





Ballı & Cevizli Kurabiye

Bu daha önce bgocu'da resmini yayınlayıp tarifini yayınlayamadığım kurabiyeler. Aslında orjinal adı Medenki ama ben tarifteki bir değişiklik nedeniye farklı bir hamur elde edince bu kurabiyeler ortaya çıktı. Bir ara orjinal tarif ve görünümdeki medenki'leride sizlerle paylaşacağım..:))

Gelelim tarifimize:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı bal
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 çorba kaşığı nutella
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
  • arzuya göre ceviz yada fındık

Tüm malzemeler birlikte yoğurulur. Hamur kıvamımız 'kulak memesi' kıvamı olacak. Ben yoğurduğum hamuru iki ayrı parçaya böldüm, birini sade bıraktım diğerine de parça şeklinde ceviz koydum. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dk. arası pişirdim. Fırından çıktıktan ve ılıdıktan sonra tarçın ve kakao karışımına içi cevizli olanları buladım. Diğer kurabiyelerin üzerinede bitter küvertür eritip enjektör yardımıyla üzerlerindeki çizgileri yaptım. Oldukça yumuşak ve uzun süre dayanan bir kurabiye.Biz sevdik umarım sizde beğenirsiniz.

Afiyet olsun....:)))

6 yorum:

Adsız dedi ki...

selam arkadaşım

Canım blogunu gezdim ve çok hoşuma gitti ellerine sağlık.Bütün yaptıkların birbirinden güzel.Ben 5 sene edirne keşanda kaldım biliyormusun.Edirnede yaşadığını okuyunca çok sevindim.Geçen yaz afyona taşındık.Sende gelirsen sevinirim.....

NiNo dedi ki...

ellerinize saglik harika olmus hayirli ramazanlar

masalmutfagi dedi ki...

Lezzetmutfağı çok teşekkür ederim..:))benim eşimde Afyonda askerlik yaptı..:))2 defa gittim oraya ben şahsen Afyonu da beğendim ama edirne bambaşka..:))özlediğiniz de her zaman bekleriz Edirneye de..:))


Nihan, teşekkürler sanada hayırlı ramazanlar..:))

lalecik dedi ki...

Ulviyeciğim hayırlı olsun bloğun. Sanırım burada daha rahat edeceğiz. Pasta ve kurabiyelerinde her zamanki gibi nefis görünüyor ellerine sağlık.
Sevgiler.

Pasta Cafe dedi ki...

Pasta da kurabiyeler de her zaman ki gibi harika görünüyorlar. Ellerine sağlık.
Sevgiler...

masalmutfagi dedi ki...

Lale haklısın canım burada çok daha rahat..:))


Özlem çok çok teşekkürler..:))