Her neyse gelelim cheescake'mize
Alt taban için
- Bir paket eti çifte kavrulmuş bisküvi
- 50 gr tereyağı
- yine kuşburnu marmeladı yada farklı bir marmelat kıvama göre ekliyoruz
Üst taban için
- 500 gr krem peynir
- 2 su bardağı toz şeker
- 100 ml krema
- 3 damla portakal yağı (isteye bağlı)
- 1 çay kaşığı badem aroması (isteye bağlı)
- 3 yumurta
- 3 çorba kaşığı un (tepeleme)
- Ahududu sosu
Fırınımızı 140 derecede ısıtıyoruz. Bisküvileri rondodan geçirip oda ısısındaki margarin ve marmelatla hamur halini alacak şekilde yoğuruyoruz , yağlı kağıt serdiğimiz 20-22 cm lik kelepçeli kalıbımıza hazırladığımız bisküvi tabanını el yardımıyla yayıyoruz ve buz dolabına kaldırıyoruz.
Krem peyniri 2 bardak şekerle pürüssüz hale gelecek şekilde çırpıyoruz, krema ve aromalarımızı ekliyoruz yine çırpıyoruz en son yumurta ve unu da ekliyoruz ama fazla çırpmadan karışmalarını sağlıyoruz. Buzdolabından çıkardığımız bisküvili tabanımıza döküp140 derecelik fırınımızda 70-80 dk arası pişiriyoruz.Soğuduktan sonra ahududu sosumuzu hazırlayıp ılınmış halde üzerine döküyoruz .
Afiyet olsun
7 yorum:
Canım ellerine sağlık ...
Yemedim ama nefis görünüyor...
Hani tek başına otursan bitirebilirmişsin gibi:)
(Yorumumu Rüya Ablam okumaz inşallah)
Tarifini verirken kaç kişilik olduğunu da yazarsan sevinirim.
Ellerin dert görmesin.
ellerine saglik canim nefis olmus
ulvıye cım; slm...cok guzel görunuyor peykekın.. ellerıne sağlık..
tatlım straforlarını nerde kestırıyosun?
Şule bu tarif 15 kişilik canım..Ayrıca bence de Rüya abla duymasın...:))
Nino çok teşekkür ederim..:))
Fidaneli çok sağol, straforlara gelince ben Çatalca'dan almıştım, bilirmisin orayı bilmiyorum ama istersen senin için telini alabilirim..
Enfes görünüyor
Ellerine sağlık
Çok güzel ve iştah açıcı olmuş Ülviye. Ellerine sağlık.
ULVIYE ELLERINE SAGLIK CANIM:))
Yorum Gönder