28 Şubat 2008 Perşembe

Milföylü Tartoletler


Öncelikle gecikme için özür dilerim, önümüzdeki günlerde gerçekleşecek bir proje için hummalı bir çalışma var. Şimdiden açıklamak istemiyorum ama az kaldı yakında paylaşırım...:)
Tarifimiz oldukça basit aslında belki çoğu kişi tarafından bilinen, genelde bunun tuzlusu yapılır ama ben bu defa milföy kaselerini tatlıyla doldurmak istedim..:)
Gerekli malzemeler:
  • 6 adet milföy hamuru
  • Dr.Oetker dolgu kreması
  • Soğuk jöle yada tart jölesi
  • arzu ettiğiniz meyveler

Milföy hamurlarımızı merdane yardımıyla biraz açıp her bir tart kalıbın üzerine yerleştiriyoruz, kenarlara sarkan parçaları temizliyoruz.( Artan parçaları bir araya getirerek ben bir tart kalıbını daha kapladım) ortalararına yağlı kağıt içerisinde biraz nohut koyuyoruz ki pişme esnasında hamurun orta kısmı kabarıp kase şeklini bozmasın. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar milföylerimizi pişiriyoruz. Fırından çıkarıp ılıdıktan sonra tart kalıplarından ayırıp tarife göre hazırladığımız Dr. oetkerin dolgu kremasını dolduruyoruz.

Bir kısmının üzerine ben damla çikolata ve kakao serptim ve daha önce hazırladığım portakal şekerlemeleriyle süsledim diğerlerine de meyveler dizip birazda ahududu reçeli koyup soğuk jöle sürdüm. Ama size tavsiyem meyveliyi sade dolgu kreması yada farklı bir sade kremayla yapmanız. Çikolata krema da yakışıyor ama sade kadar değil..:))Süsleme konusunda farklı alternatifler de kullanabilirsiniz bu sizin hayal gücünüze kalmış.Yapımı bu kadar kolay yemesi de bir okadar kolay ve lezzetli..:)) Afiyet olsun..:)

9 yorum:

NiNo dedi ki...

ellerin e saglik canim

meleginmarifetleri dedi ki...

offf süper olmuş ellerine sağlık bay

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım,Selamlar....

Mutfak Havlusu dedi ki...

çok şık ve renkliler.
ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Çok yaratıcı olmuş milföyü bu şekilde kullanmak aklıma gelmemişti ellerine sağlık

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Ellerinize sağlık, içim açıldı meyvaları görünce:)

Kocaman, sımsıcak sevgiler...

ayseyaman dedi ki...

Projeler insanı heyecanlandıran şeyler, gizemli şeylerdir, merak uyandırırlar..eee bekleyelim görelim..Güzel kocaman bir pasta kokusu alıyorum acaba doğru mu? :)
Milfoylu tatlinizda cok guzel portakal kabuklariniz ne güzel yakışmış üzerine...
ellerinize sağlık
sevgilerle

NiNo dedi ki...

kadinlar gunun kutlu olsun
yeni adresim
http://ninomutfakta.blogspot.com/

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Merhaba, tartoletler süper görünüyor, aldığım dolgu kremasını bu şekilde kullanmaya karar verdim, haftasonu gelecek misafirlere sizin tarifinizle bu tartoletlerden hazırlamak istiyorum. Ellerinize sağlık..