16 Eylül 2008 Salı

Yaman'ın Çiftliği



Sevgili Yamanın doğum günü için bir çiftlik..:))Hayvanlar onun çiftlik oyuncaklarından esinlenerek yapıldı. Eee pasta olurda kurabiye olmazmı aşağıdakilerde Yaman'ın inek ve domuzcuk kurabiyeleri.




Biz de Yaman'a tekrar nice yıllar diliyoruz..:))

8 yorum:

Adsız dedi ki...

günaydınnnn
pasta çok şık olmuş.ellerinize ve yüreğinize sağlık.
anilarvemutfagim.blogcu.com

sarımutfak-hande dedi ki...

çok güzel olmuş ellerine sağlık cnm
sevgilerimle

ab-ı hayat dedi ki...

Harika bir pasta ve kurabiyeler de nefis,ellerine sağlık.


sevgiler...

nurdan dedi ki...

ellerinize sağlık..çok güzel olmuş sevgiler..

Unknown dedi ki...

Ulviye'cim harika olmus ciftlik pastan :) ozellikle domuzcuk ve inege bayildim ben :) Ellerine saglik canim. Yaman beyin dogum gunude kutlu olsun bu arada :)

Sevgiler...

NiNo dedi ki...

Cocukken hersey ne kadar guzeldi yada bizler cocuklugun verdigi saflikla herseyi temiz gorurduk. Arefe gunu yapilan temizlikler, baldan tatli tatlilarin hazirlanisi, kacamak bir iki lokma. Bayram oncesi cikilan alisverisler, alinan birbirinden guzel elbiseler, ayakkabilar. Kizsaniz elbisenin cantasi, sapkasi olacak. Erkekseniz cepsiz olmaz pantalon, para toplanicak. Hic unutmam bir komsumuz vardi Allah rahmet eylesin, o teyze hic bir bayram geri cevirmedi bizi. Bayram oncesi mis gibi kokan, yepyeni mendiller alir, arasinada para koyardi. Koskocaman lojman, 11 kat, her katta 6 daire, herkes tanidik. El opmekten yorulur, topladigimiz harcliklari cantamiza sigdiramazdik. O zaman insanlarin elimi boldu, simdi ne oldu hala anlamis degilim. Insanlar birakin para vermeyi, seker ikram etmeyi, kapiyi acmiyorlar. Guzel olan geleneklerimizi ne cabuk yitiriyoruz. Hic bir bayram eksik etmedi ailemiz bizden yeni giysileri, ayakkabilari, harcligi, hediyeyi. Biz sansli cocuklardik. Simdi oyle cok yalniz cocuk var ki!! Bayram vesile olsun, unutmayalim adetlerimizi. Ziyaret edelim yaslilarimizi, yalnizlarimizi. Oh bir hafta tatil deyip, nereye kacacagimizi bilmemezlik etmeyelim, bizde yaslanicaz bir gun, gozum kapida, kulagimiz zilde yavrularimizi bekliyecegiz. Bir tatli dil, bir guleryuz, cok gormeyelim, cok gormesinler bizede. Buralar cok sessiz, ne gelen var ne giden. Yapilan tatlilari birbirimize ikram ediyoruz ancak. Ne ana var yanimizda, ne akraba, ne baba ocagi var burda, ne kardes muhabbeti. Gurbetin acisini ceken bilir ancak, bos konusmaya ne hacet. Annem, babam, kardesim, guzel ninem ananem, tum akrabalarim, dostlarim, ben yine bu bayramda burdayim. Bu bayramda yalnizim. Siz birlikte olusunuzun kiymetini bilin. Az kaldi ramazan yaza gelecek, bende 8 senedir ozledigim o bayrami yasayacagim yaninizda insaallah. Ama siz bunun kiymetini bilin, kaybedince bulunmuyor cunku. Bu bayram diliyorum tum minik kiz cocuklarinin firfirli elbiseleri, kirmizi rugan ayakkabilari olsun. Tum erkek cocuklarinin papyonlu minik takimlari, gicir gicir ayakkabilari olsun. Yaslilar yalniz kalmasin bu bayram, oksuzun yetimin basi oksansin. Olmusler unutulmasin, hastalar ziyaret edilsin bu bayram. Bu bayram bayram gibi bir bayram olsun diliyorum...

ayseyaman dedi ki...

Çiftlik pastası ve kurabiyeler çok şirin olmuş ama en çok çiftliğin ismini beğendim..
Tam bana göre ;)

Adsız dedi ki...

ben koyu bir pasta severim keşke o domuzları koymasaydınız nimetlere