5 Aralık 2007 Çarşamba

Dahiliye servisi



Oldukça zevkli bir çalışma oldu , konu bana hiç de yabancı değildi, o yüzden gerçekten zevkle yaptım belki de biraz servis çalışmasını özlediğim içindir..:))


Umarım sahipleri beğenmiştir....:))



Vee daha fazla bekletmeden kozalaklardan bahsetmek istiyorum. Efendim orjinal tarifi bilmiyorum ben sadece ilk duyduğumda fikirden çok etkilendim ve hemen bir şeylerle bunu uygulamalıydım o yüzden sizlerle yaptıklarımı paylaşacağım.

Öncelikle yapımını aynen truff gibi yaptım . Kızımın pastasından artan kekler vardı ve pasta kreması ile onları birleştirdim ve biraz portakal aroması kullandım ayrıca portakal kabuğu rendesi. Sonra ellerimle kaba şeklini verdim. Üzerine de sizlerin de yorumlarınızda tahmin ettiği gibi sadece kakaolu cornfleks kullanarak tek tek dizdim. tad ve görüntü çok hoştu beni rahatsız eden tek şey zamanla cornflekslerin nemlenip yümüşamasıydı. Bundan sonraki hedef biraz fırınlamak olacak belki o zaman nem sorunu halledilir.İç lezzetini bence geliştirebilirsiniz. kolay gelsin ve afiyet olsun

6 yorum:

ayseyaman dedi ki...

Pastanız çok güzel çooook! Tüm detaylara bayıldım...
Ellerinize sağlık...
Masal gibi pasta masal gibi servis!!
Tüm hastane çalışanlarına saygılar hürmetler...
Ablamla meslektaşsınız sanırım...ne mutlu size..
Kendimi cin fikirli zannederdim ama 40 yıl düşünsem kozalakları kakaolu cornfleksle yaptığınız aklıma gelmezdi..Harika görünüyorlar..:)
Tekrar ellerinize sağlık.
sevgilerle

aylin dedi ki...

Ay pasta ne kadar güzel olmuş... Bayıldım!!! Kozalaklar için de ayrıca tebrik ediyorum, 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi walla... Eline sağlık...

Adsız dedi ki...

Sanırım en şeker dahiliye servisi seninkisi :)

Çok güzel olmuş.Ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Ülviyeciğim pastan resim gibi olmuş ellerine sağlık.Kozalakların görüntüsü oljinalinden daha güzel.pudra şekeri ile karda yapabilirdin.Ceren ede öpücükler.

Pasta Cafe dedi ki...

Çok güzel bir pasa olmuş. Ellerinize sağlık. Kozalaklar da ayrıca çok güzeller. Fikir harika ;)
Sevgiler...

ufukmutfakta dedi ki...

Hastalar bu pastayı görse, bayılıp tekrar yataklık olurlar bence.Çok ama çok güzel olmuş. Kozalaklar ise muhteşem. Ne kadar ince emek var üstlerinde sıra sıra dizilmişler.Ellerine sağlık Ülviye..