6 Ocak 2008 Pazar

Yılbaşı sonrası

WİNNİE VE ARKADAŞLARI




Yeni yılın ilk yazısını yazmak bir türlü nasip olmadı. Hemen yılbaşı ertesi küçük bir rahatsızlık geçirmem ardından iş yerindeki yoğunluk derken blogumu ihmal ettim. Fırsat bu fırsat dedim ve olan bitenleri paylaşmaya geldim..:))

Öncelikle mesaj bırakan ve bırakamayan, ziyaret eden tüm arkadaşlara çok teşekkürler. Yeni bir yıla başladık umarım hepimiz için güzel bir yıl olur..:))

Yılbaşı kurabiyelerimden başlamak istiyorum çünkü onların tarifini de ekleyememiştim.Kızağı yapıp hemen yılbaşı gecesi arkadaşlarımız ve onların çocuklarıyla tüketmiştik, en eğlenceli kısmı parçalayıpda hem kurabiye kızağı hemde içindeki şekerleri ve çikolataları yemekti..:)),Noel baba kurabiyeleri de arkalarına birer çam ağcı kurabiyesi de koyarak paketlendi ve iş yerindeki arkadaşlara gitti..:))



Tarifimize gelince:

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 çorba kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1/2 bardak sıvı yağı
  • aldığı kadar un
Tüm malzemeler yoğurulur. Yumuşak bir hamur elde edilir istediğimiz kurabiye kalıplarıyla kesip önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dk. arası pişirilir.



Noel baba kızağını ben ölçüsüz yaptım ama şunu öğrendimki şablonlu çalışmak lazım..:))Kızağın parçalarını birbirine benmari usulü erittiğim çikolatayla tutturdum, sonrada aldığım şekerlemeleri içine doldurdum.





Aslında yılbaşı üzeri birde pasta yapmıştım o da paylaşamadıklarım arasında

İçi krokan ve çikolatalı pasta düşünceli bir eşin nişan yıl dönümü için istediği sade bir pastaydı(içinizden dilediğiniz gibi 'ne kocalar var' demek serbest...:))





Unutmadan yukarıdaki 'Winnie ve arkadaşları' pastası da Sevgili arkadaşım Nefise'nin biricik Defnesi'ne..:))Bende doğum gününü kutluyorum nice yıllar diliyorum...:)))

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık Ülviyeciğim hepsi birbirinden güzel. Ben içimden değil dışımdan diyeceğim vallahi :) Benim kocam için evlilik yıldönümü bile birşey ifade etmez her sene kafasına kakarak birşeyler yaptırdığımdan olsa gerek :))
Sevgilerimle

EZGi :)) dedi ki...

mhteşem olmuşar ben kıyamam bu güellikleri yemeğe ellerinize sağlık
sevgiler

NiNo dedi ki...

oglusumun en sevdigi cizgi film kahramanlari butun oyuncaklari mevcut :) ne guzel olmus pastasida yuz ifadelerini cok guezl cizmissin canim ellerine saglik bu zor bir is biliyourm :)

Adsız dedi ki...

Canım Ulviye, en sevdiğim çizgi film kahranlarından biridir bu tipler :)))

Nefis olmuş canım benim. Ellerine sağlık. Çok başarılı...

sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com

Adsız dedi ki...

Harika olmuş ellerine sağlık cıvıl cıvıl içim açıldı :))

Özlem'den Sevgiler...

Unknown dedi ki...

PASTALAR HARİKA OLMUŞ ELLERİNİZE SAĞLIK
HERGÜN ZİYARET EDİYORUM YENİ TARİFLER BEKLİYORUZ :)